Resultaten voor schurft bij konijnen

   
 
schurft bij konijnen
 
Huid mijt of schurft bij het konijn.
Vaak worden er konijnen bij ons aangeboden waarbij er sprake is van kalige plekken met korsten. Onderscheid moet dan worden gemaakt tussen schimmel en schruft. Bij schurft is er vaak sprake van jeuk en krabt en bijt het konijn zichzelf.
springkasteel huren
Schurft Diergeneeskundig Centrum Groningen.
Schapen en geiten. De schurftmijt Sarcoptes scabei veroorzaakt schurft en wordt soms jeukmijt genoemd omdat de ziekte vaak gepaard gaat met veel jeuk. Deze mijt komt over de hele wereld voor bij zoogdieren waaronder ook de mens. In zeldzame gevallen wordt een andere mijt, Notoedres cati, gevonden bij konijnen, een mijt die normaal bij katten voorkomt.
jobstudent
Vachtmijt.
Konijnen kunnen de vachtmijt bij zich dragen zonder dat ze hier last van hebben. Onder bepaalde omstandigheden, zoals bij warmer weer of in een periode van verminderde weerstand, neemt het aantal vachtmijten sterk toe en ontwikkelt het konijn een schilferige, droge en jeukende huid.
auto leasen aanbieding
Kliniek voor gezelschapsdieren Noordwijkerhout en Lisse.
Schurft bij het konijn. Konijnen kunnen door verschillende soorten mijten besmet worden zoals. de oormijt, de huidmijt en de jeukmijt ofwel schurft. Schurftmijt bij het konijn wordt veroorzaakt door Sarcoptes scabiei ofwel de jeukmijt, die in en op de huid van het konijn leeft.
Schurft bij je konijn VoorMijnDier.
Je dierenarts kan vaststellen of je konijn inderdaad schurft heeft en de juiste medicatie voorschrijven. Dierenarts Sacha Dam de Vrijer. In 2002 ben ik afgestudeerd als dierenarts voor gezelschapsdieren en sinds 2003 werkzaam bij Dierenartsenpraktijk West-Betuwe. Mijn passie ligt in de veelzijdig. Beaphar Anti-Schurft 75ml. Kiezen voor één of twee konijnen?
Hoe behandel ik schurft bij konijnen? Levende Have.
Ingediend door leo op 15 januari 2009 1540.: Er is geen geregistreerd product voor de behandeling van schurft bij konijnen. Vaak wordt een 1 op 10 verdunning gebruikt van de werkzame stof ivermectine injectie of een topicale pipet op huid behandeling met selemectine.
Haaruitval bij konijnen door parasieten.
Schurft veroorzaakt door Sarcoptes. Schurft wordt veroorzaakt door de mijt Sarcoptes scabei en andere soorten. Bij konijnen kenmerkt de ziekte zich door beige tot witachtige korsten die vaak rond de randen van de oren, de oogleden, de neus, de bek en de poten beginnen.

Contacteer ons