Resultaten voor schurft bij konijnen

   
 
schurft bij konijnen
 
Veel voorkomende ziektes.
Myxomatose is een virus en verspreidt zich door stekende insecten zoals vlooien, muggen en vliegen. Ook via direct contact met besmette dieren of materialen is besmetting mogelijk. Voorkom dus dat wilde konijnen in de tuin bij je konijnen kunnen komen.
Konijnenziekte RHD2.
Het RHD-virus is zeer besmettelijk en kan zich verspreiden door direct contact tussen konijnen, maar ook via indirect contact via urine, feces, water, voedsel, kleding, schoeisel of handen. Ook stekende insecten kunnen een rol spelen bij de overdracht, en predatoren die een besmet konijn hebben opgegeten kunnen het virus in hun feces uitscheiden.
Vachtmijt.
Konijnen kunnen de vachtmijt bij zich dragen zonder dat ze hier last van hebben. Onder bepaalde omstandigheden, zoals bij warmer weer of in een periode van verminderde weerstand, neemt het aantal vachtmijten sterk toe en ontwikkelt het konijn een schilferige, droge en jeukende huid.
Gezondheid Welkoop.
Veel konijnen hebben regelmatig mijt of schurft. Meestal veroorzaken ze jeuk en huidirritatie doordat je konijn zich krabt en bijt. Hij heeft een ongelijke vacht, roos, korstjes, kale plekjes en eczeem. Sommige mijten geven ook bij de mens huidirritatie. Oorschurftmijt komt vaak voor en is erg besmettelijk.
Kan ik ziek worden van mijn konijn?
Dit zijn relatief grote mijten die in de vacht leven. We zien de mijt vooral bij honden, katten en konijnen. Binnen dezelfde diersoort is het zeer besmettelijk, maar af en toe ziet men ook besmetting naar andere diersoorten toe. Bij de mens kan het een huidreactie geven op plaatsen waar het dier vastgehouden wordt, zoals de armen, de romp, de dijen en de buik. Verschijnselen bij de dieren bestaan uit kaalheid, losse haren schilfering en nauwelijks of geen jeuk. Door de plakbandmethode of een huidafkrabsel kan de mijt onder de microscoop gezien worden. Het is goed behandelbaar met een shampoo of spray. Ook de omgeving moet goed schoongemaakt worden. Deze aandoening is beter bekend onder de naam schurft of Scabiƫs.
Dierenarts Asse: voor uw hond, kat en andere dieren.
Vervolgens ontstaat druk op het middenrif, de ademhaling is opperviakkig en zeer vlug treedt er sterfte op. Diagnose: trommelzucht opgeblazenheid bij voedsters na de partus. Behandeling: symptomatisch kunnen producten met cholinergische activiteit worden toegediend. Ook kunnen laxativa nuttig zijn. Raadpleeg uw dierenarts. Oorzaak: Psoroptes cuniculi schurftmijt. ZiekteverschijnselenDe: ziekte is zeer besmettelijk, hokken blijven tot 11 dagen na het verwijderen van zieke konijnen nog besmettelijk. In de oorgang ontstaan korsten en blaasjes. Hiermede gaat heftige jeuk gepaard, de dieren schudden de kop, krabben aan het oor en houden de kop scheef. De ontsteking van de uitwendige oorgang kan verder evolueren naar het midden en binnenoor, een meningeale reaktie verwekken, zodat stuipen optreden samen met dwangbewegingen. Letsels: De huid is rood en schubbig rond en in het oor. Door de hevige jeuk krabben de dieren zich en doet er zich haaruitval voor. Schurft mag niet verward worden met huidschimmels; hierbij ontstaan in de vacht ronde plekken met haaruitval, huidroodheid en korstvorming.
Konijn Oorschurft SeniorenNet Voor mensen met levenservaring en levenswijsheid.
Bij konijnen op leeftijd of bij zwakke konijnen verspreidt de schurft zich soms over het hele lichaam. De parasiet leeft aan de oppervlakte van de huid, voedt zich hiermee en boort er gaten in. Er ontstaan ontstekingen in de oren door het slijm en de uitwerpselen van Psoroptes sp.
Huidproblemen bij de cavia Caressa Dierenziekenhuizen.
Schurft wordt veroorzaakt door een graafmijt. Bij de cavia is Trixacarus caviae de meest voorkomende. De besmetting gebeurt meestal via direct contact, maar kan ook plaatsvinden door een besmette kooi of bodembedekking. Symptomen zijn vooral roodheid, jeuk en huidletsels zoals korstjes en kaalheid.
Mijten.
Huidmijten komen in Nederland vooral voor bij honden, bij katten is het erg zeldzaam. Er zijn 2 soorten mijten bij de hond die het meeste voorkomt, namelijk demodex en sarcoptes scabii. Demodex komt het meeste voor en wordt voornamelijk gezien bij jonge honden en wordt daarom ook wel puppyschurft of jonge honden schurft genoemd.
Oorschurft bij konijnen Konijnengezondheidswijzer.
Oorschurft bij konijnen. Oorschurft bij konijnen wordt veroorzaakt door een mijt en zou dus eigenlijk oormijt moeten heten. Er bestaan grofweg twee verschillende soorten mijten; gravende mijten en niet-gravende mijten. De parasiet die oormijt veroorzaakt is de parasiet Psoroptes cuniculi, dit is een gravende mijt.
Verschil tussen schurft en schimmel.
Schimmelinfecties treden vaak op bij een verminderde weerstand, of wanneer de huisvesting niet optimaal is bijvoorbeeld te vochtig. Beaphar Anti-Schimmel is een huidspray voor cavias, konijnen, ratten, en muizen ter bestrijding van schimmelinfecties, ook wel ringworm genoemd. De spray op basis van Miconazole is een breedspectrum anti-schimmelproduct en bestrijdt snel en effectief schimmels op de huid. Bij schurft is er juist extreme jeuk.
Huidklachten bij de cavia Dierenkliniek Kenaupark.
Dwangvoeren van konijnen. Dwangvoeren van cavia's.' Bestellen medicijnen en dieet. U bent hier.: U bent hier. Huidklachten bij de cavia. Huidklachten bij de cavia. Cavias kennen veel verschillende vachttypes: glad, krullend of warrig, lang of kort. Helaas komen er nog wel eens huidklachten voor, zoals jeuk, kaalheid of korsten. Daarvoor kunnen verschillende oorzaken zijn.: Luizen en mijten. Mijten en luizen kunnen kaalheid veroorzaken bij de cavia. Daarnaast kan de cavia er jeuk of korsten door krijgen. Een infectie met mijten wordt ook wel schurft genoemd.

Contacteer ons