Op zoek naar schurft bij konijnen?

   
 
schurft bij konijnen
 
Huid mijt of schurft bij het konijn.
Vaak worden er konijnen bij ons aangeboden waarbij er sprake is van kalige plekken met korsten. Onderscheid moet dan worden gemaakt tussen schimmel en schruft. Bij schurft is er vaak sprake van jeuk en krabt en bijt het konijn zichzelf.
zonnebank ergoline te koop
Huidproblemen bij Het konijn DRD Knaagdierwinkel.nl.
Het blijft langdurig in het bloed zitten, bij honden en katten minstens 4 weken, maar bij konijnen is hier geen onderzoek naar gedaan. Als u enkele kleine konijnen heeft, dan is de Antimyiasis spray of Antischurft spray ivermectine van Beaphar het voordeligst.
zandstralen
Hoe behandel ik schurft bij konijnen? Levende Have.
Ingediend door leo op 15 januari 2009 1540.: Er is geen geregistreerd product voor de behandeling van schurft bij konijnen. Vaak wordt een 1 op 10 verdunning gebruikt van de werkzame stof ivermectine injectie of een topicale pipet op huid behandeling met selemectine.
Epson
Schurft Diergeneeskundig Centrum Groningen.
Schapen en geiten. De schurftmijt Sarcoptes scabei veroorzaakt schurft en wordt soms jeukmijt genoemd omdat de ziekte vaak gepaard gaat met veel jeuk. Deze mijt komt over de hele wereld voor bij zoogdieren waaronder ook de mens. In zeldzame gevallen wordt een andere mijt, Notoedres cati, gevonden bij konijnen, een mijt die normaal bij katten voorkomt.
belfius
Konijn heeft schurft? Bokt.nl.
Berichten: 2629 Geregistreerd: 11-01-05 Woonplaats: Vierpolders. Re: Konijn heeft schurft? Geplaatst: 09-07-14 1229.: komen er losse plukken haar vanaf met grote schilfers? dan is het schurftmijt. Je kan bij de konijenwinkel spul kopen van Beaphar wat goed helpt. is speciaal voor konijnen dus.
Kliniek voor gezelschapsdieren Noordwijkerhout en Lisse.
Schurft bij het konijn. Konijnen kunnen door verschillende soorten mijten besmet worden zoals. de oormijt, de huidmijt en de jeukmijt ofwel schurft. Schurftmijt bij het konijn wordt veroorzaakt door Sarcoptes scabiei ofwel de jeukmijt, die in en op de huid van het konijn leeft.
Schurft bij je konijn VoorMijnDier.
Als je denkt dat je konijn schurft heeft ga dan naar de dierenarts. Je dierenarts kan vaststellen of je konijn inderdaad schurft heeft en de juiste medicatie voorschrijven. Dierenarts Sacha Dam de Vrijer. In 2002 ben ik afgestudeerd als dierenarts voor gezelschapsdieren en sinds 2003 werkzaam bij Dierenartsenpraktijk West-Betuwe. Mijn passie ligt in de veelzijdig. Beaphar Anti-Schurft 75ml. Kiezen voor één of twee konijnen?
Vachtmijt.
Konijnen kunnen de vachtmijt bij zich dragen zonder dat ze hier last van hebben. Onder bepaalde omstandigheden, zoals bij warmer weer of in een periode van verminderde weerstand, neemt het aantal vachtmijten sterk toe en ontwikkelt het konijn een schilferige, droge en jeukende huid.
Huidmijt en schurft bij het konijn. konijnenwijzer.nl: De meest complete Nederlandstalige konijnensite!
Dit in tegenstelling tot vachtmijten die je vaak makkelijk kunt vinden onder de micrscoop. Indien er mijten gevonden worden is het 100% zeker dat schurft aanwezig is, indien er geen mijten gevonden worden is er vaak wel een sterke verdenking van schurft. Het gaat om de mijt: Notoedres cati of Sarcoptes scabiei. Soms is er sprake van een demodex mijt, Demodex cuniculi, deze is gemakkelijker te vinden onder een microscoop. De demodex mijt leeft in de talgklierzakjes van de haren. Een konijn met schurftmijten krijgt twee of driemaal een behandeling met een pipet met de werkzame stof selamectine. Een middel met de werkzame stof selamectine is een goedwerkend en veilig vlooien en mijten middel om te gebruiken bij konijnen. Frontline pipet of spray mag absoluut niet bij konijnen toegediend worden: dit kan dodelijk zijn! Selamectine bij het konijn. De verdeling gaat op gewicht bij konijnen en knaagdieren.

Contacteer ons