Meer resultaten voor konijnen fokken

   
 
konijnen fokken
 
Nederlandse dwerghangoor/Minilop, kleurdwerg pooltjes De website van deknabbelaartjes!
Bij de aankoop van uw konijntje krijgt u naast de nodige uitleg ook een zakje konijnenkorrels mee, dit om de overgang te vergemakkelijken. Alle konijntjes vertrekken gezond naar hun nieuwe eigenaar. Ons doel is om mooie korte, gedrongen en geblokte konijnen te fokken.
Gogreenbuddy De juiste vleeskonijnen om te fokken.
Voordat je een keuze kunt maken moet men wat weten over konijnen. Een voedster is een vrouwtjeskonijn dat wordt gehouden voor het fokken van de vleeskonijnen. Het is voor het welzijn van de voedster beter om pas op de leeftijd van een jaar te fokken.
Duinkonijn in duinen van Zwanenwater nabij Callantsoog.
Petra van Dam toont in haar onderzoek aan dat rond 1600 bontfokkers het aantal konijnen bewust groot hielden. Konijnen kwamen van oorsprong niet voor in Nederland. De konijntjes werden door fokkers geimporteerd uit de West Afrikaanse Sahara. De Nederlandse duinen waren een uitstekende plek om de dieren te fokken.
marter konijnen. Marterkonijnen konijnenras speciaal in kleurpatroon en uitmonstering.
Voordat je de jongen overlegt in het nieuwe nest moet je de jongen goed insmeren met de wol van de nieuwe moeder. Marters zijn vruchtbare konijnen wanneer men gaat fokken kan het nest wel eens vijftien jongen bevatten. Een aantal van ongeveer zes jongen in het nest is wenselijk omdat de jongen dan een voorspoedige start maken.
Konijnenkwekers doen gouden zaken in Zimbabwe MO Magazine MO.be.
Muzariri ziet het helemaal zitten. Een kilo konijn wordt in de detailhandel verkocht voor 7 tot 9 euro. Als ik terugkijk, kan ik niet geloven dat ik zoveel geld verdien met konijnen fokken. Ik ben maar met een paar konijnen begonnen.
Konijnen Animal Rights. Algemeen Nut Beogende Instelling. Wieni.
2 De Nederlandse vleeskonijnen worden gefokt voor de export. De konijnen die rond de kerstperiode in de Nederlandse supermarkten worden aangeboden, zijn goedkopere diepvrieskonijnen uit Azië en Oost-Europa. In België publiceert de overheid geen recente jaargegevens over de konijnenstapel. Volgens tellingen uit 2012 zou het om ongeveer 110.000 dieren gaan in Vlaanderen. 4 ILVO, het Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek, geeft aan dat België ongeveer 20 professionele vleeskonijnenfokkers telt, waarvan er vijftien in Vlaanderen gevestigd zijn. Een professionele fokkerij telt minstens 800 à 1000 moederkonijnen die jongen moeten produceren. Daarnaast worden ook vleeskonijnen gefokt als nevenactiviteit; boeren die als hoofdactiviteit andere diersoorten fokken of gewassen telen, verdienen wat extra centen met het fokken van vleeskonijnen op kleinere schaal.
Konijnen Sophia-Vereeniging.
In de vrije natuur worden ze zelfs wel 15 jaar oud. De verzorging van konijnen is niet moeilijk. Als de dieren een groot verblijf hebben en in een groep kunnen leven, zijn ze tevreden. Bij het fokken van raskonijnen en lookalikes draait het om het uiterlijk.
Waarom niet fokken.
Dus, voordat je gaat fokken: ga eens naar een asiel in je omgeving om de konijnen te zien die wanhopig zitten te wachten op een nieuwe baas/bazin. En bedenk je dan dat ook deze konijnen eens schattige baby'tjes' zijn geweest, maar gedumpt zijn toen ze ouder werden.
Kweken als konijnen? Polen raadt het koppels letterlijk aan VRT NWS. VRT NWS. Artikel van Sporza. Artikel van VRT Nu. Artikel van Sporza. Artikel van VRT Nu. Artikel van VRT Nu. VRT NWS.
Iets waar het koppel in het filmpje ook maar beter werk van maakt, aldus de boodschap op het einde van het filmpje. Als je als koppel aan kinderen denkt, neem dan een voorbeeld aan konijnen. Het geheim van het uitbouwen van een gezin zit volgens de vertelstem in de levensstijl van de konijnen: gezond eten, voldoende bewegen en weinig stress doen wonderen.
konijnen fokken Konijnen tips Alles over konijnenKonijnen tips Alles over konijnen.
Spelen met je Konijn. Geplaatst op 4 augustus 2013 door orestes. Bij het konijnen fokken komt er veel meer kijken dan alleen het vermeerderen van de dieren. Als eerst moet je natuurlijk voldoende ruimte hebben om konijnen te kunnen fokken.
Delpher Kranten.
Gevonden in deze krant. Geen zoekvraag opgegeven. Zoeken in deze krant. Bladeren door deze krant. Ga naar paginanummer totaal 0 pagina / 0. Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar. Opties voor uitsnede. Download als plaatje jpg. Download als tekstbestand txt.
Konijn voortplanting A7 Noord Dierenartsen.
Tips voor het fokken van konijnen. Zorg voor een rustige plek voor de moeder om te werpen. Zorg dat je de week voor de bevalling het konijnenhok nog goed schoonmaakt en zorgt dat de moeder wat fijn nestmateriaal heeft of genoeg bodembedekking om een nest te bouwen.

Contacteer ons