Resultaten voor fruit voor konijnen

   
 
fruit voor konijnen
 
Verzorging van een konijn Dierenarts Steven De Smedt Heist op den Berg.
Natuurlijk kan je ook gras gaan plukken voor je konijn, maar doe dit dan niet langs de weg bevuiling met uitlaatgassen of op plaatsen waarvan je weet dat er wilde konijnen kunnen zitten overdracht van ziektes. Met fruit let je best op.
speelautomaat
Konijn in de pot met fruit en bier Colruyt.
Hartige gerechten met fruit. meer dan 60 min. Konijn met mosterd en butternutpuree. meer dan 60 min. Stoofpotje van konijn met abdijbier. minder dan 30 min. Stoofpotje van konijn met kruidige witloofpuree. meer dan 60 min. Linzenstoofpotje met mosterd. minder dan 30 min. Blijf op de hoogte. Rode Prijzen, Extra-kortingen en inspiratie, ook in je mailbox. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
rente investeringskrediet
Wat mogen konijnen niet eten? Gezonde konijnenvoeding is belangrijk.
Konijnen kunnen per definitie niet tegen de volgende zaken: bolgewassen, peulvruchten bonen, erwten, linzen, exotisch fruit zoals mangos, papaja, lychee, etc. Meest gelezen berichten. Bescherming Egels vinden onvoldoende voedsel door droogte. Katten Video's' Snowtime! Katten spelen in de sneeuw. Bescherming Jaarwisseling: horror voor dieren?
Cheap Taxi
voeding.
Voedsel voor konijnen bestaat uit een verteerbaar en een onverteerbaar deel. Verteerbaar voedsel bevat alle nodige voedingsstoffen. Het gaat langzaam door het spijsverteringsstelsel zodat de voedingsstoffen kunnen worden opgenomen. Het andere deel bestaat uit grote hoeveelheden onverteerbare vezels, die zorgen voor een snelle darmbeweging. Eet een konijn te weinig vezels dan zal de darmwerking trager gaan, waardoor het verteerbare voedsel niet goed verteerd wordt en darmproblemen kunnen ontstaan. Voedsel met zoveel mogelijk vezels is dus het belangrijkste onderdeel van de dagelijkse voeding van een konijn. Goede vezels worden geleverd door hooi, stro, takken en groenvoer zoals wilde planten en kruiden maar ook groenten. Fruit bevat ook vezels maar mag slechts zeer beperkt gegeven worden omdat het veel suiker bevat.
waterkering muur
Voeding Dierenartsencentrum Trigenio.
Geschikt vers groenvoer voor konijnen enkele voorbeelden: wortel, knolselder, andijvie, koolrabi, rode kool, peterselie, witte selder, spruitjes, witloof, paardenbloem, boerenkool, radijzenblad, klaver, broccoli., Hoewel konijnen vaak dol zijn op fruit, moet u dit echt wel zien als een extraatje. Fruit bevat immers teveel suikers.
Macs
Wat eet een konijn? TomCo.
TIP: Bij hitte zal je konijn blij zijn met kleine porties meloen of courgette. Geef hen aan het eind van de dag ook één tot twee eetlepels complete voeding voor konijnen. Konijnen hebben de neiging om te sorteren en vooral te eten wat ze graag lusten.
Hooi: De nummer 1 voeding voor konijnen Hopster vzw.
Je mag niet eender wat aan konijnen geven. Op de site van BunnyBunch kan je terugvinden welke groenten, fruit en kruiden goed zijn voor je konijnen. Vergeet niet de hoeveelheden langzaam op te bouwen! Welke pellets mogen mijn konijnen eten?
Voeding voor konijnen en cavia's' Dierenkliniek de Arker.
Veel konijnen en cavias krijgen brood. Dit bevat veel koolhydraten en komt niet ten goede aan de gezondheid van uw konijn/cavia. Laat het brood dus liever achterwege. Geef uw dier ook geen knaagstenen in verband met het risico op blaasstenen. Eventueel kunt u uw konijn of cavia een stukje fruit schijfje appel of aardbei geven als lekkernij. Fruit bevat echter vaak veel suiker en kan leiden tot darmproblemen, dus geef het zeer beperkt. Tot slot is het ook mogelijk onbespoten wilgentakken aan uw konijn of cavia te geven. Hier kunnen ze lekker op knagen, waardoor de tanden verder afslijten. Verder moet uw dier uiteraard altijd voldoende vers water tot zijn beschikking hebben. Ons voedingsadvies op een rijtje.: Wat betreft de voeding voor een konijn adviseren wij.:
Konijnen Dierenartsenpraktijk Peize Dierenartsenpraktijk Peize.
Als u uw konijn wat groente wil geven doe dit dan gevarieerd en met kleine beetjes, en wees voorzichtig met kool. In fruit zit teveel suiker voor het konijn en moet dus beperkt gegeven worden het liefst helemaal niet. Een konijn kan prima in een buitenhok, als het hok maar niet vol in de wind of op de tocht staat. En het konijn moet natuurlijk ook altijd over een nachthok kunnen beschikken. Sluit het hok goed af, zodat er geen ongedierte of roofdieren bij kunnen. Het hok moet altijd droog en schoon zijn Myasis. Het is belangrijk dat het konijn altijd vers water tot zijn beschikking heeft en let er op dat het water in de winter niet bevriest of ontdooi het flesje regelmatig. Doe desnoods een thermosok om het flesje. Wat extra stro in zijn nachthok is goed om een lekker warm plekje te kunnen maken voor het konijn. De ziektes Myxomatose en VHS zijn dodelijk voor konijnen.
Konijn als huisdier Dierenarts Bezuidenhout.nl.
Geef geen rabarber, alfalfa of boerenkool, dit bevat teveel calcium en dat is niet goed voor konijnen. Fruit kunt u het best niet teveel geven in verband met de suikers die erin zitten. Eventueel mogen konijnen 1 tot 2 kleine stukjes fruit per dag, maar probeer het te beperken.
Wat mag mijn konijn wel en niet eten? Willemse Dierenvoeders.
Om uw konijn gezond te houden is het belangrijk om een gevarieerde voeding aan te bieden, bestaande uit hooi, een complete brok en groente en fruit. Hooi is het belangrijkste bestanddeel van het voedsel voor konijnen en dit moet dan ook altijd aanwezig zijn.
Wat mag een konijn eten? Dierenkliniek Hoogveld.
Een schijfje appel of een aardbei is genoeg als lekkernij tussendoor. Fruit moet, net als groenten, opgebouwd worden om diarree te voorkomen. Gras is altijd belangrijk voedsel geweest voor konijnen. Hij moet er goed op kauwen, het bevat veel vocht en bijna alle voedingsstoffen die een konijn nodig heeft.

Contacteer ons