Resultaten voor dwergkonijnen kweken

   
 
dwergkonijnen kweken
 
diereninfo.be dwergkonijnen kweken vragen over dieren.
PS: wat is het beste om een nest te latten maken hooistrohoutskrullen. Eerst en vooral wil ik toch even duidelijk maken dat je misschien beter met vragen afkwam vr je de konijnen bijeen had gezet. Dan had je onder andere geweten dat kweken met die konijnen helemaal zo slim niet is.
marketing
Konijnen fokken wikiHow.
Je mag pas met een konijn fokken als beide konijnen 3-5 maanden oud zijn. Gebruik geen konijnen die familie van elkaar zijn om te fokken, inteelt veroorzaakt namelijk allerlei problemen. Als je konijn in het verleden een probleem heeft gehad moet je een dierenarts raadplegen om te vragen of je dit dier wel kunt gebruiken om mee te fokken.
https://twilight-entertainment.nl/prijslijst/zangers
Untitled Document.
In geval u met voedsters smal bekken, 800 à 900 gram gaat kweken, zal u negen op de tien keer geen levende Jongen ter wereld zien komen. Welnu, gewoonlijk zijn die voedsters één à twee dagen overtijd zodat de jongen die dan geboren worden gewoon gestikt zijn.
Voortplanting bij konijnen Vlaams Interprovinciaal Verbond van Fokkers van Neerhofdieren.
Bronst en dekken. Vanaf een leeftijd van ongeveer 12 weken kan een konijn zich voortplanten. Het is echter beter om te wachten tot de voedsters een leeftijd van 6 tot 7 maanden bereikt hebben, aangezien ze anders achterblijven in groei en ontwikkeling.
BunnyBunch Informatie Voortplanting en fokken van konijnen Webwinkel, informatie forums.
Deze factor komt niet bij alle dwergen voor. Bij konijnen boven de 1300 gram komt de dwergfactor al weinig voor en zal je dit probleem niet snel hebben, maar de lethaalfactor kan dus wel voorkomen bij dwergkonijnen onder dat gewicht.
Soorten konijnen houden tips fokken van konijnen aankoop.
Bomen Loofbomen Naaldbomen Bomen onderhoud Weetjes en overige Kruidentuin Tuinkruiden Recepten met kruiden Kruidenweetjes en tips Kuipplanten Groenten Vruchten Bladgroenten Meer groenten Moestuin Recepten met groenten Tips en weetjes Fruit Zelf kweken en oogsten Fruitsoorten Recepten met fruit Snoeien en tips.
Fokken met konijnen.
2 donderdag 20 september 2012 2156.: ik ben daarstraks een blauwe van Beveren konijn gaan halen maar heb thuis nog 3 andere soorten konijnen zitten 1 is een japanner 2 is een hangoor 3 is een Vlaamse reus zitten 2 vrouwtjes en een mannetje maar mijn bedoeling is on de blauwe met de Vlaamse reus te laten fokken ze zijn nu even oud 1 jaar maar voor te fokken moet ik ze samen zetten zonder die andere 2 konijnen en dan laten doen en het vrouwtje apart laten zitten dan ofwat.
Een thuis voor je dwergkonijn.
Dwergkonijnen houden van ruimte. Ze hebben behoefte aan een knus hok met de juiste bodembedekking. Waar moet je aan denken als je een verblijf installeert voor je dwergkonijn? Hoeveel ruimte heeft een dwergkonijn nodig? Het verblijf van je dwergkonijn moet ruim zijn. Het dier moet kunnen rondhuppen, dat is goed voor zijn conditie. In de hoogte moet het konijn op zijn achterpoten overeind kunnen staan. Je dier wil ook een vast toilethoekje. Daar moet dus genoeg plaats voor zijn. Zorg ook dat het hok diep genoeg is. Dan voelt je vriendje zich veilig. Heb je meerdere konijnen? Zorg dan dat er voor iedereen voldoende plek is om zich te bewegen en zich terug te trekken. Wil je kweken, zorg dan voor een nestbak in het hok.
Algemene info over het konijn.
Indien U wel wenst te kweken met uw konijn, weet dan dat de drachtduur schommelt rond de 30-32 dagen en de gemiddelde nestgrootte varieert tussen de 5 en 8 jongen. De gemiddelde levensduur van het konijn is 5 tot 6 jaar, maar kan oplopen tot 10-12 jaar.

Contacteer ons