Op zoek naar konijnen kweken?

   
 
konijnen kweken
 
Fokken met konijnen.
2 donderdag 20 september 2012 2156.: ik ben daarstraks een blauwe van Beveren konijn gaan halen maar heb thuis nog 3 andere soorten konijnen zitten 1 is een japanner 2 is een hangoor 3 is een Vlaamse reus zitten 2 vrouwtjes en een mannetje maar mijn bedoeling is on de blauwe met de Vlaamse reus te laten fokken ze zijn nu even oud 1 jaar maar voor te fokken moet ik ze samen zetten zonder die andere 2 konijnen en dan laten doen en het vrouwtje apart laten zitten dan ofwat.
seo agentur bremen
Voortplanting bij konijnen Vlaams Interprovinciaal Verbond van Fokkers van Neerhofdieren.
Update opnieuw uitbraken vogelgriep: verzamelingen van pluimvee verboden! Voortplanting bij konijnen. Bronst en dekken. Vanaf een leeftijd van ongeveer 12 weken kan een konijn zich voortplanten. Het is echter beter om te wachten tot de voedsters een leeftijd van 6 tot 7 maanden bereikt hebben, aangezien ze anders achterblijven in groei en ontwikkeling.
Position
diereninfo.be konijnen.
Welkom op diereninfo.be Alle info over dieren. Wanneer je een ram en een voedster samen zet kan je er bijna zeker van zijn dat je over een maand een nestje met konijnen hebt. Een voedster is op een leeftijd van 5? 6 maanden geslachtsrijp. Dek je konijn niet te vroeg, dit kan zeer ongezond zijn voor het konijn, vanaf 6 maanden is ze fokrijp en kan je ermee kweken.
seo newcastle
BunnyBunch Informatie Voortplanting en fokken van konijnen Webwinkel, informatie forums.
Mensen die konijnen houden vergeten nog weleens dat konijnen in de natuur prooidieren zijn. Als prooidier zullen wilde konijnen nest na nest werpen, om hun soort in stand te houden tussen de roofdieren. Dit werkt perfect in de natuur, maar voor het huiskonijn betekent dit teveel ongewenste konijnen.
Soorten vleeskonijnen konijnen kweken om te slachten.
Ze kunnen meer dan 10 kilogram worden en hebben een groot lichaam met brede structuur. Als slachtkonijn zijn ze wel te gebruiken, alleen duurt het vrij lang alvorens de konijnen slachtrijp zijn. Daarom blijft het kweken van Vlaamse reuzen als slachtkonijn meestal bij een éénmalige test waarna men overschakelt naar andere soorten.
Vlaams infocentrum land en tuinbouw Konijnenhouderij Belgisch konijn zoekt professionele kweker VILT.
In ons land bleef men lang konijnen kweken in kleine stallen en dito afdelingen, waarbij er wekelijks moederdieren gedekt werden en kleine partijen vleeskonijnen afgeleverd werden. Kooien maken plaats voor parken. In 2009 richtte GAIA haar pijlen op de konijnenhouderij vanwege de schrijnende leefomstandigheden in batterijkooien.
Kweken als konijnen.
Ze kweken als konijnen: vermijd inteelt. Konijnen zijn zeer sociale dieren, maar zet zeker geen rammelaars samen. Als het konijn ouder wordt en niet de kans heeft om door knabbelen en graven zijn nagels kort te houden, dan moet je ze gelijk met de haarlijn afknippen.
Konijnen fokken wikiHow.
Gebruik alleen gezonde en blije konijnen om mee te fokken en alleen als je goed weet waar je aan begint. Als je wilt gaan fokken moet je van tevoren goed nadenken over waar je deze dieren straks gaat laten. Er zijn namelijk veel konijnen zonder baasjes in allerlei asielen.
Kweken Konijnen 2dehands.be.
Lief kweek-koppel dwergkonijnen, lang harig, niet verwant. Dus ideaal om verder mee te kweken. Grijs-blauwe rammelaar en witte voedster met zw. 24 maart 2018 1124: Westerlo. Grote konijnen, rammen en voedsters. Jonge konijnen te koop, 10 stuks, geboren 11/01. Ze zijn 10 weken oud nu, de kleuren zijn volledig bruin of bruin met wit.
diereninfo.be dwergkonijnen kweken vragen over dieren.
PS: wat is het beste om een nest te latten maken hooistrohoutskrullen. Eerst en vooral wil ik toch even duidelijk maken dat je misschien beter met vragen afkwam vr je de konijnen bijeen had gezet. Dan had je onder andere geweten dat kweken met die konijnen helemaal zo slim niet is.

Contacteer ons