Meer resultaten voor verzorgen van konijnen

   
 
verzorgen van konijnen
 
Konijn Spreekbeurten.info.
Het maakt niet uit in wat voor een hok je het konijn doet. Een konijn dat altijd al buiten heeft gestaan moet je niet opeens binnen zetten, want de temperatuur van binnen en buiten verschilt veel. Onze konijnen staan buiten in een groot hok. Een dierenarts helpt dieren gezond te houden en zieke dieren weer beter te maken. Hij kan je vertellen hoe je je konijn moet verzorgen, en heb je vragen over je huisdier, dan kan je dat altijd aan hem of zijn assistente vragen.
konijn.
Hoe hou ik de nagels, het gebit en de vacht van mijn konijn of knaagdier gezond? Benodigdheden voor je nieuwe konijn of knaagdier. Hoe vind ik een leuke naam voor mijn konijn of knaagdier? Hoe bescherm je konijnen tegen de hitte?
Alles over konijnen Konijnen Gidsen Omlet Nederland.
Konijnen zijn nieuwsgierig, interessant, karaktervol maar soms ook ondeugend en heel geliefd bij huisdiereigenaren in vele landen. Konijnen komen voor in verschillende vormen en maten en het zijn fantastische huisdieren. Deze gids bevat informatie over verschillende aspecten van het houden en verzorgen van konijnen, bedoeld voor iedereen die zijn eerste konijn heeft aangeschaft en om antwoord te geven op alle vragen die u maar kunt hebben.
Verzorging van konijnen World Animal Protection Nederland.
Anders dan andere huisdieren houden konijnen ervan om met rust gelaten te worden. Als het konijn aandacht van mensen wil, komen ze vanzelf naar je toe. Een konijn tegen zijn zin oppakken en knuffelen zorgt voor stress! Konijnen moeten niet alleen gehouden worden: ze hebben gezelschap nodig. Het beste gezelschap voor je konijn is een ander konijn. Het beste kun je dan een vrouwtje en een gecastreerd mannetje nemen. Langharige konijnen moeten regelmatig geborsteld worden om te zorgen dat ze geen klitten krijgen. Het is ook een goede manier om te kijken of de vacht nog in orde is. Schaf overigens bij voorkeur geen langharige konijnen aan: deze dieren zijn doorgefokt om een lange vacht te krijgen en dat komt hun welzijn niet ten goede. Door je konijnen regelmatig te verzorgen, zorg je ervoor dat je huisdier gewend raakt aan aanraking.
Konijnen Dierenkliniek den Heuvel.
Het is normaal dat konijnen s nachts zachtere keutels produceren, die ze vervolgens opeten dit is een belangrijk onderdeel van de voeding van konijnen maar als een konijn veel te zwaar is of een pijnlijke bek of rug heeft, kan hij niet ver genoeg reiken om deze keutels op te ruimen.
Houden en verzorgen van konijnen.
Home Home E Sitemap Blog Techniek Contact Zoek. Houden en verzorgen van konijnen. Veel kinderen willen graag een konijn, maar wist u dat konijnen wel 10 jaar oud kunnen worden? Ook zijn konijnen zijn niet graag alleen, ze hebben gezelschap nodig.
Poezenwoef Mobiel kapsalon en dierenhotel Antwerpen Konijnen.
Wij vangen ook konijntjes en cavias op. Wij hebben hiervoor ruime hokken voorzien met een buitenren van 2 meter op 155, meter en een tochtvrije binnenruimte van 1 meter op 055, meter. Wij zorgen voor de verzorging en het reinigen van het hok.
Wintertips konijn.
Wanneer het vriest: niets aan water toevoegen maar 3 tot 4x daags daags ijswater wegnemen en drinkbaar water geven. Gebruikt u een drinkflesje denk er dan aan dat de tuit van de fles eerder bevriest dan het water, knijp licht in de fles om te zien of er doorgang is. Slanke tot magere konijnen wat extra voer geven hardvoer normaal advies is 2x daags een eierdop hoeveelheid per konijn, bij deze konijnen in de winter 3x daags.
onverwacht nestje.
Soms wordt een nest gevonden in een zandbak.zo'n' nest is dan meestal niet van een wild konijn maar van een zwervend, ooit tam konijn. In al die gevallen zal de moeder niet meer komen om haar jongen te verzorgen. Je kunt dan proberen de kleintjes handmatig groot te brengen. De leeftijd is slechts te schatten, de oogjes gaan open op de leeftijd van ca. Pasgeboren konijntjes zijn kaal. Na een paar dagen zijn de lichaampjes bedekt met donshaartjes. Verzorging is zoals hierboven bij handmatig voeren beschreven. Een warm nest kan gecreerd worden door een dikke laag stro in een kartonnen doos te doen. In het midden een kuiltje maken en een warme doek over het stro leggen. Naast het kuiltje onder de doek een warme kruik leggen, en die warm houden. In het kuiltje hebben de konijnen een warm nestje.
Konijn Hoe verzorg je een konijn? Voeding, verzorging, karakter.
Wilde konijnen eten in de natuur ook heel gevarieerd, maar van alles een klein beetje. Een konijn is nieuwsgierig en eet alles wat groen is, helaas kan dit dus ook je nieuwe groene truitje zijn of giftige planten. Let er dus op, dat je konijn geen gelegenheid heeft van giftige planten te snoepen.
Het gelukkige konijn Standaard Boekhandel.
In Het gelukkige konijn kan men alles lezen over opvoeden, verzorgen, spelen en plezier maken. En hoeveel plezier konijnen beleven aan het samen spelen met hun baasje. Konijnen kan men van alles leren en zo hun leven aangenamer, interessanter en afwisselender maken.
Knaagdierenopvang Wanyama Wangu VZW Gemeente Ranst.
Ook konijnen en knaagdierenliefhebbers zijn hier meer dan welkom! Er zullen wekelijks leuke en handige weetjes verschijnen op onze pagina over het correct houden en verzorgen van konijnen en knaagdieren als huisdier. Wanyama Wangu is een non-profit organisatie en is dus volledig afhankelijk van donaties en schenkingen.

Contacteer ons