Meer resultaten voor konijnenras te kweken

   
 
konijnenras te kweken
 
Soorten vleeskonijnen konijnen kweken om te slachten.
Ze kunnen meer dan 10 kilogram worden en hebben een groot lichaam met brede structuur. Als slachtkonijn zijn ze wel te gebruiken, alleen duurt het vrij lang alvorens de konijnen slachtrijp zijn. Daarom blijft het kweken van Vlaamse reuzen als slachtkonijn meestal bij een éénmalige test waarna men overschakelt naar andere soorten.
aquarium
Vleeskonijnen Konijnen 2dehands.be.
voor de slacht of om verder mee te kweken. 3 april 2018 2145: Lendelede. Vleeskonijnen te koop 9 stuks wegen nu bijna 3 kg ze krijgen korrels en hooi zitten op stro gezonde dieren u kunt mij berijken op het nummer 0.
witgoedhandel-dezwaan.nl
Verschillende konijnenrassen.
Welk konijnenras past het best bij jou? Verdiep je in de verschillende konijnenrassen en kijk welk het best bij jou past. Ben je op zoek naar een zachtaardige, vrolijke langoor? Of mag je dier juist stoer en heel actief zijn? Wij helpen je om de perfecte match te vinden. Categorie: Mijn nieuw konijn.
123diagauto.com
Voortplanting bij konijnen Vlaams Interprovinciaal Verbond van Fokkers van Neerhofdieren.
Bronst en dekken. Vanaf een leeftijd van ongeveer 12 weken kan een konijn zich voortplanten. Het is echter beter om te wachten tot de voedsters een leeftijd van 6 tot 7 maanden bereikt hebben, aangezien ze anders achterblijven in groei en ontwikkeling.
BunnyBunch Informatie Voortplanting en fokken van konijnen Webwinkel, informatie forums.
Mensen die konijnen houden vergeten nog weleens dat konijnen in de natuur prooidieren zijn. Als prooidier zullen wilde konijnen nest na nest werpen, om hun soort in stand te houden tussen de roofdieren. Dit werkt perfect in de natuur, maar voor het huiskonijn betekent dit teveel ongewenste konijnen.
diereninfo.be konijnen.
Dek je konijn niet te vroeg, dit kan zeer ongezond zijn voor het konijn, vanaf 6 maanden is ze fokrijp en kan je ermee kweken. Let ook op dat je geen inteelt krijgt, laat een mannetje ouder dan 5 maanden nooit samen met zijn moeder en zet het mannetje ook niet samen met een van zijn zusjes.
Fokken met konijnen.
2 donderdag 20 september 2012 2156.: ik ben daarstraks een blauwe van Beveren konijn gaan halen maar heb thuis nog 3 andere soorten konijnen zitten 1 is een japanner 2 is een hangoor 3 is een Vlaamse reus zitten 2 vrouwtjes en een mannetje maar mijn bedoeling is on de blauwe met de Vlaamse reus te laten fokken ze zijn nu even oud 1 jaar maar voor te fokken moet ik ze samen zetten zonder die andere 2 konijnen en dan laten doen en het vrouwtje apart laten zitten dan ofwat.
Konijnen fokken wikiHow.
Je mag pas met een konijn fokken als beide konijnen 3-5 maanden oud zijn. Gebruik geen konijnen die familie van elkaar zijn om te fokken, inteelt veroorzaakt namelijk allerlei problemen. Als je konijn in het verleden een probleem heeft gehad moet je een dierenarts raadplegen om te vragen of je dit dier wel kunt gebruiken om mee te fokken.
Vlaams infocentrum land en tuinbouw Konijnenhouderij Belgisch konijn zoekt professionele kweker VILT.
Konijn kweken voor dummies. Peter Van Hoey schetst voor ons de konijnenkweek. Op een bedrijf zijn zowel moeder als slachtdieren aanwezig. Op 17 à 18 weken ouderdom kan een voedster voor de eerste keer geïnsemineerd worden na behandeling met een hormoon voor het uitlokken van de eisprong. Vervolgens kost het haar 31 dagen om negen tot elf jongen te werpen die ze zelf zal zogen tot een leeftijd van vijf weken.

Contacteer ons