Op zoek naar snot bij konijnen?

   
 
snot bij konijnen
 
Diergezondheidscentrum De Limes Snotneus, konijn.
Niezen en een snotneus komen regelmatig voor bij konijnen. Dit wordt, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, lang niet altijd veroorzaakt door een bacteriële infectie van de luchtwegen. Een konijn met snot heeft een vieze neus de uitvloeiing is pussig of soms helder, hij niest regelmatig en heeft vaak vieze voorpootjes door het afvegen van de neus.
yoast
Snot Dierengebit.
Als er meerdere konijnen snot hebben dan is de kans dat er besmettelijke snot is natuurlijk groter dan wanneer er 1 konijn met snot is en zijn partner heeft nergens last van. Maar we zien bij konijnen die alleen of met een maatje leven snot die niet zo besmettelijk is.
geld
Vragen over snot bij konijnen Gezondheid Bunnybunch Forums.
Ik zou het wel heel sneu vinden om ze uit elkaar te halen, en omdat hij nog steeds geen snot heeft zou het kunnen dat hij het niet krijgt? Daarnaast zitten er nog 2 konijnen in hetzelfde hok, maar dan een verdieping lager ze kunnen verder niet bij elkaar komen.
leuven hotels
Pasteurella bij konijnen Dierenarts Breckpot.
Snot bij konijnen wordt meestal veroorzaakt door Pasteurella. Pasteurella is één van de meest voorkomende en meest verspreide ziekten bij konijnen en wordt veroorzaakt door de bacterie Pasteurella multocida die men in de luchtwegen van, veelal slecht gehuisveste, konijnen kan vinden.
hypothecaire lening
Snot Pasteurella bij het konijn Konijnengezondheidswijzer.
Vandaar dat dit artikel vooral hierover zal gaan. Pasteurella is de meest voorkomende oorzaak van snot bij konijnen. Het snot bij konijnen kan veel overeenkomsten vertonen met syfilis of myxomatose bij konijnen. Wat is de oorzaak van het snot bij konijnen?
Konijnenziekte: Snot / Pasteurella Opvang en pension voor konijnen.
Hokken waarin konijnen hebben gezeten die aan snot lijden moeten grondig gereinigd en ontsmet worden. Er zijn twee bacteriën die een infectie van de luchtwegen kunnen veroorzaken bij het konijn. Meestal gaat het om de minst ernstige van de twee, namelijk Bordetella bronchiseptica.
snot bij konijnen.
Nissyleen van VSM werkt bij veel konijnen goed. Ook hier geldt weer: zorg eerst dat de alcohol verdampt. De vervuilde vacht kun je schoonmaken met wat afgekoelde kamillethee. Maak de pootjes, de neus, de borst et cetera schoon met een watje dat gedrenkt is in de thee. Blijven de klachten aanhouden, schroom dan niet om naar het spreekuur te gaan van je dierenarts. De dierenarts heeft hier voor gestudeerd! Opmerking: een konijn kan ook snot ontwikkelen als deze in een slecht geventileerde ruimte staat, stoffig hooi heeft of in een ruimte verblijft waar gerookt wordt.
Besmettelijk snot Diergeneeskundig Centrum Groningen.
Wat is de prognose van besmettelijk snot? De meeste konijnen knappen goed op na behandeling met antibiotica. Bij terugkerende klachten kan een nieuwe kuur ingezet worden. Het is verstandig om de bovengenoemde omstandigheden goed in ogenschouw te nemen om zo het leefmilieu optimaal te houden.
Snotneus bij konijnen, wat te doen? Dier en Natuur: Zieke dieren.
Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay. Reageer op het artikel Snotneus" bij konijnen, wat te doen." Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Reactie Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief. Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan. Bianca, 26-10-2014 1555: 3. Mijn konijn is tien weken oud en hij niest en hij heeft wit snot maar we willen graag weten wat we moeten doen?
Niezen bij het konijn Caressa Dierenziekenhuizen.
Een infectie met de bacterie Pasteurella Multocida is een veel voorkomende oorzaak van niezen bij het konijn. We noemen deze infectie ook wel Het Snot. Zoals de naam al aangeeft heeft een konijn met een Pasteurella infectie last van een snotneus, hierdoor niest het konijn. Naast de neus kan een infectie met Pasteurella ook de oogslijmvliezen, dieper gelegen luchtwegen en oren aantasten. Stress, slechte huisvesting en slechte ventilatie spelen een belangrijke rol in de ernst van de infectie. Het veranderen en aanpassen van de leef omstandigheden is dan ook een belangrijk onderdeel van de therapie. Afhankelijk van de ernst van de infectie wordt bovendien een therapie met antibiotica gestart. Helaas blijven veel konijnen na de behandeling drager van de Pasteurelle bacterie, waardoor de infectie weer terug kan keren.

Contacteer ons