Resultaten voor snot bij konijnen

   
 
snot bij konijnen
 
Kan ik ziek worden van mijn konijn?
Zorg dan dat uw handen niet in contact komen met het snot van uw konijntje. Ga als uw konijn last krijgt van snot altijd naar de dierenarts. Dit zijn huidschimmels. Er zijn twee belangrijke soorten. De Microsporum komt vooral bij honden en katten voor, de Trichophyton zie je meer bij de andere soorten zoals cavia's' en konijnen.
konijnen konijnenras te kweken snot bij konijnen.
Ik heb snot laten afnemen voor een staal maar deze test is uiteindelijk niet doorgegaan vanwege de kostprijs 120 euro en de opmerking van iemand dat dit bij maar 1 van de 20 konijnen waarbij ze dit liet doen een oplossing bracht.
Pasteurella multocida bij konijnen Tanclub.
Snot is erg besmettelijk, daarom is het belangrijk dat je het besmette konijn 2 meter bij andere konijnen vandaan houdt, dit omdat snot zich zo ver kan verspreiden als een konijn niest. Snot kan je herkennen aan waterige oogjes, uitvloeiingen bij de neus, natte voorpootjes, niezen, knorren, piepen bij het ademhalen, zwelling van de oogleden, minder gaan eten en gewichtsverlies.
Het konijn Dierenarts Liesbet Caeyman.
Besmettelijke snot wordt veroorzaakt door een bacterie. Meestal is dit Pasteurella Multocida. We zien het vnl. bij fokkers of plaatsen met meerdere konijnen en het is heel besmettelijk. De behandeling bestaat uit antibiotica het beste zijn injecties met Duplocilline, soms tot wel 4-6 weken, NSAID's' en spoelen vd neusgaten fysiologisch vocht samen met lysomucil: 2 x per dag spoelen met 2ml per neusgat.
Konijn Meest voorkomende ziektes Dierenartsenpraktijk Purmerend.
Konijnen en andere kleine dieren kunnen minder weerstand bieden tegen ziekte. Controleer dagelijks de konijnen op symptomen of andere afwijkingen van ziekte en schakel tijdig de dierenarts in om erger te voorkomen. Vliegenmaden myasis worden in de zomer gezien bij dieren met een vervuilde vacht door bijvoorbeeld diaree.
Verkoudheid bij konijnen snot genoemd Gezondheid Bunnybunch Forums.
Snot is niet zoals een verkoudheid bij de mens, waar je zelf wel even over raakt. Ik vind snot eerder te vergelijken met een longontsteking, daar heb je dringend hulp bij nodig of het gaat mis. Ik ben het helemaal met je eens, maar wil wel één klein dingetje opmerken: Konijnen kunnen heel goed leven met chronisch snot en hoeven daar helemaal niet aan te overlijden, dat heb ik nog maar weinig gezien.
Besmettelijk snot Diergeneeskundig Centrum Groningen.
Wat is de prognose van besmettelijk snot? De meeste konijnen knappen goed op na behandeling met antibiotica. Bij terugkerende klachten kan een nieuwe kuur ingezet worden. Het is verstandig om de bovengenoemde omstandigheden goed in ogenschouw te nemen om zo het leefmilieu optimaal te houden.
Algemene informatie.
Deze middelen kunnen een dodelijk effect op je konijn hebben! Besmettelijke snot pasteurella multocida komt veel voor bij konijnen. Veel konijnen zijn drager van deze ziekte zonder er last van te hebben. Door stress of andere ziekten kan deze bacterie echter tot uiting komen en ziekteverschijnselen veroorzaken.
snot bij konijnen.
Nissyleen van VSM werkt bij veel konijnen goed. Ook hier geldt weer: zorg eerst dat de alcohol verdampt. De vervuilde vacht kun je schoonmaken met wat afgekoelde kamillethee. Maak de pootjes, de neus, de borst et cetera schoon met een watje dat gedrenkt is in de thee. Blijven de klachten aanhouden, schroom dan niet om naar het spreekuur te gaan van je dierenarts. De dierenarts heeft hier voor gestudeerd! Opmerking: een konijn kan ook snot ontwikkelen als deze in een slecht geventileerde ruimte staat, stoffig hooi heeft of in een ruimte verblijft waar gerookt wordt.
Diergezondheidscentrum De Limes Snotneus, konijn.
Niezen en een snotneus komen regelmatig voor bij konijnen. Dit wordt, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, lang niet altijd veroorzaakt door een bacteriële infectie van de luchtwegen. Een konijn met snot heeft een vieze neus de uitvloeiing is pussig of soms helder, hij niest regelmatig en heeft vaak vieze voorpootjes door het afvegen van de neus.
Alles over het houden van konijnen Diebo Huisdierwereld.
Let op of de ogen en neus geen snot of vocht vertonen en kijk of de ontlasting goed droog is. Het is verstandig om bij warm weer het hok en uw konijn goed te beschermen tegen vliegen. Maden kunnen namelijk ernstige wondinfecties veroorzaken bij konijnen.
Konijn Dierenkliniek Animo.
Er is sterfte bij vooral jonge konijnen van 6-9 weken oud, maar ook wel bij speenkonijntjes van 3-4 weken oud. Ook oudere konijnen kunnen de ziekte krijgen, hoewel het nauwelijks gesignaleerd wordt bij konijnen ouder dan 4 maanden. Het konijn kan gaan beven en wordt lusteloos.

Contacteer ons