Op zoek naar eten voor konijnen?

   
 
eten voor konijnen
 
Wat mag een konijn eten? Dierenkliniek Hoogveld.
Wat mag een konijn eten? Konijnen halen bijna alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit hooi, groenvoer en hun eigen keutels, die ze weer opeten. Kortom een gezond dieet bestaat uit weinig droogvoer, onbeperkt hooi, voldoende groenvoer, af en toe fruit. Weinig droogvoer betekent voor een konijn ouder dan 7 maanden: maximaal 20 gram per kg lichaamsgewicht per dag.
ing
Wat mogen konijnen eten en wat niet? Dier en Natuur: Huisdieren.
Ze hebben een stal vol hooi en stro waar ze zelf in gaan wanneer ze willen. Konijnen die vrij kunnen lopen in een redelijke tuin weten zelf wat ze mogen eten. Mijn konijntjes eten in de herfst veel afgevallen boomblaadjes, die voor hen giftig blijken spuwen ze zelf uit.
voice-over
Wat eet een konijn? TomCo.
TIP: Bij hitte zal je konijn blij zijn met kleine porties meloen of courgette. Geef hen aan het eind van de dag ook één tot twee eetlepels complete voeding voor konijnen. Konijnen hebben de neiging om te sorteren en vooral te eten wat ze graag lusten.
auto private lease
Soorten konijnenvoer: wat mag een konijnen eten en wat niet?
Professionele vangkooi voor konijnen, wilde katten. Bekijk in onze webshop. Bij het houden van konijnen en eigenlijk niet alleen bij konijnen, maar alle soorten dieren is het belangrijk op voorhand te weten waarop je moet letten zodat deze dieren een gelukkig leven kunnen leiden. Een van de aspecten is de voeding, wat mag een konijn eten en wat geef je beter niet als voer aan konijnen?
Wat mogen konijnen eten en wat niet? Dier en Natuur: Huisdieren.
Ze hebben een stal vol hooi en stro waar ze zelf in gaan wanneer ze willen. Konijnen die vrij kunnen lopen in een redelijke tuin weten zelf wat ze mogen eten. Mijn konijntjes eten in de herfst veel afgevallen boomblaadjes, die voor hen giftig blijken spuwen ze zelf uit.
Konijnen en hamsters konijnenvoeding.
hoe" maak ik eten interessant" door het te verstoppen e.d. want we weten allemaal dat konijnen nogal vlug verveeld zijn op dat gebied. Als extraatje vind je ook nog een lekker recept voor hooithee voor konijnen. En dan wil ik nog een laatste waarschuwing meegeven: knaagstenen zijn absoluut uit den boze!
voeding.
In oud water ontstaat bacterie-groei, waardoor een konijn ziek kan worden. Droogvoer werd oorspronkelijk ontwikkeld voor laboratorium-konijnen en konijnen in commerciële houderijen voor vlees of bont. Deze konijnen moeten snel groot en op gewicht zijn en het droogvoer werd hierop afgestemd. Als je in de natuur kijkt, eten de konijnen geen droogvoer.
De voeding van het konijn Sanimalia.
Vers gras is ook één van de groenvoeders die al te vaak vergeten worden in het rantsoen van het konijn. Terwijl de wilde konijnen bijna uitsluitend gras eten, moeten hun soortgenoten in huis dit vaak missen. Vers gras is nochtans een bijzonder goede bron voor vezels.
Het Vrolijke Konijnenhol: Groenten en fruit voor je konijn.
We krijgen regelmatig de vraag wat konijnen wel of niet mogen eten. Vaak weten mensen niet welke groenten of fruit ze mogen geven. Er bestaan heel wat lijsten online met planten, fruit, kruiden en groenten die goed zijn voor je konijnen, en wat je zeker NIET mag geven.
BunnyBunch Informatie Groenten voeren aan een konijn Webwinkel, informatie forums.
Begin ook hier met kleine stukjes. Er zijn eigenlijk drie groepen konijnen als het gaat om groenvoer. Konijnen die alles kunnen eten, en nergens last van hebben. Konijnen die gevoelig zijn voor bepaalde soorten groenvoer bijvoorbeeld sla en koolsoorten en konijnen die van bijna al het groenvoer diarree krijgen.

Contacteer ons