Resultaten voor verzorging van konijnen

   
 
verzorging van konijnen
 
Konijnengedrag, huisvesting, voeding en algemene verzorging Dier en Natuur: Huisdieren.
Om u op weg te helpen hebben wij een stukje informatie over de verzorging van konijnen voor u uitgelicht. Konijnen en hun gedrag. Konijnen communiceren niet door middel van geluid maar door middel van lichaamstaal. Hun oren, lichaam en neus wordt gebruikt om de ander duidelijk te maken wat het bedoeld.
hoeveel kan ik lenen kbc
Dierenarts Asse: voor uw hond, kat en andere dieren.
Kort gezegd Een: konijn heeft in principe niet veel verzorging nodig. Dagelijks eten en schoon water, lichaamsbeweging, wekelijks een schoonmaakbeurt van het hok, af en toe de nagels laten knippen en 2x per jaar naar de dierenarts voor de vaccinaties en algemene lichaamscontrole. Meer is er eigenlijk niet nodig. Daarnaast heeft uw konijn ook dagelijks aandacht nodig. U zult hem ook in het begin moeten trainen om zindelijk te worden, te luisteren naar zijn naam en te leren wat hij wel en niet mag doen bijvoorbeeld op de bank springen. Al deze onderwerpen worden in het kort besproken op deze pagina, en ook op de pagina opvoeding. Het is erg belangrijk dat uw konijn voldoende lichaamsbeweging krijgt. Een konijnenkooi of hok biedt gewoonweg niet genoeg ruimte om lekker te rennen en te springen. Zorg daarom voor een ruime konijnenren in de tuin waar je konijn de hele dag naar hartelust in rond kan lopen of zorg dat je konijn minstens een paar uur los kan lopen in een kamer. Konijnen zijn slimme dieren en zijn gemakkelijk te trainen.
zandstralen
licg.nl De aanschaf van een konijn.
Konijnen hebben natuurlijk verzorging nodig. De hoeveelheid tijd die u hieraan kwijt bent hangt mede af van de manier waarop u de konijnen huisvest. In elk geval moeten de konijnen dagelijks gevoerd worden, vers water krijgen en moet het hok regelmatig worden schoongemaakt, minstens eens per week.
gevelwerken
konijn Huisdierinfo-home. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Konijnen kunnen ook allerlei trucjes leren en er wordt zelfs aan konijnen-agility gedaan. Konijnen zijn dus vooral leuke huisdieren voor mensen die er ofwel veel mee willen bezig zijn, ofwel er vooral willen naar kijken. De verzorging van konijnen kost enkele uren per week en je moet vooral veel opkuisen.
hotels nieuwpoort zeedijk
Konino: Verzorging.
Verzorging voor je konijn. Konijnen kunnen veel beter tegen de kou dan tegen de warmte. Ze moeten wel op tijd buiten neergezet worden, ongeveer oktober. Ze gaan dan namelijk hun wintervacht opbouwen die ze hard nodig zullen hebben als het gaat vriezen. Zorg er wel voor dat het hok niet in de wind staat, niet tocht binnen en dat het hok van binnen droog blijft.
2e hands auto
Verzorging van konijnen Vlaams Interprovinciaal Verbond van Fokkers van Neerhofdieren.
Zoekertjes op VIVFN-website. Verzorging van konijnen. Wanneer de konijnen op ruwe bodems gehouden worden, zullen de nagels voldoende afslijten. De meeste dieren echter worden op een zachte ondergrond bv hok vol stro gehouden, zodat de nagels regelmatig gecontroleerd en geknipt moeten worden.
Konijnen en verzorging Tips om je konijn gezond te houden.
Met de juiste aandacht en verzorging zijn rustige en sociale dieren en kunnen ze gemakkelijk 8-10 jaar oud worden. Bij de juiste behandeling zijn het prettige en zeer sociale huisdieren die zelfs zindelijk te maken zijn. Vaccinatie van het konijn. Castratie en sterilisatie. Voeding van het konijn. De aanschaf van een konijn. Huisvesting van konijnen.
Konijn Hoe verzorg je een konijn? Voeding, verzorging, karakter.
Hij is ook een beetje kleiner dan een haas; met zijn grootte zit hij tussen de hazen en de fluithazen in. Konijnen besteden veel tijd aan de verzorging van hun vacht. Ook de pootjes worden bij deze uitgebreide schoonmaakbeurt niet vergeten.
Houden en verzorgen van konijnen.
Konijnen zijn er in soorten en maten, sommige zijn geschikt als huisdier, andere vereisen meer speciale zorg. Na een historisch overzicht van het ontstaan van het tamme konijn worden in de eerste twee delen van het boek algemene zaken zoals voeding, huisvesting, verzorging en gezondheid behandeld.
Hoe verzorg ik een konijn? Knaagspoor Dierenbescherming.nl.
Koppelen van konijnen. Huisvesting en verzorging. Konijnen zijn intelligente groepsdieren. Daarom plaatsen we konijnen nooit in hun eentje. Ook hebben ze een leuke en uitdagende leefomgeving nodig, voldoende knaag, graaf, speel, scheur en renmogelijkheden. Konijnen zijn van nature buitendieren en zitten dus het liefst buiten.

Contacteer ons