Op zoek naar verzorging van konijnen?

   
 
verzorging van konijnen
 
Dierenarts Asse: voor uw hond, kat en andere dieren.
Kort gezegd Een: konijn heeft in principe niet veel verzorging nodig. Dagelijks eten en schoon water, lichaamsbeweging, wekelijks een schoonmaakbeurt van het hok, af en toe de nagels laten knippen en 2x per jaar naar de dierenarts voor de vaccinaties en algemene lichaamscontrole. Meer is er eigenlijk niet nodig. Daarnaast heeft uw konijn ook dagelijks aandacht nodig. U zult hem ook in het begin moeten trainen om zindelijk te worden, te luisteren naar zijn naam en te leren wat hij wel en niet mag doen bijvoorbeeld op de bank springen. Al deze onderwerpen worden in het kort besproken op deze pagina, en ook op de pagina opvoeding. Het is erg belangrijk dat uw konijn voldoende lichaamsbeweging krijgt. Een konijnenkooi of hok biedt gewoonweg niet genoeg ruimte om lekker te rennen en te springen. Zorg daarom voor een ruime konijnenren in de tuin waar je konijn de hele dag naar hartelust in rond kan lopen of zorg dat je konijn minstens een paar uur los kan lopen in een kamer. Konijnen zijn slimme dieren en zijn gemakkelijk te trainen.
lenen
Konijnengedrag, huisvesting, voeding en algemene verzorging Dier en Natuur: Huisdieren.
Om u op weg te helpen hebben wij een stukje informatie over de verzorging van konijnen voor u uitgelicht. Konijnen en hun gedrag. Konijnen communiceren niet door middel van geluid maar door middel van lichaamstaal. Hun oren, lichaam en neus wordt gebruikt om de ander duidelijk te maken wat het bedoeld.
moderator
Verzorging fijnkonijn.nl.
Konijnen zijn fantastische huisdieren, maar de verzorging van een konijn gaat verder dan alleen het verschonen van het hok en het geven van water en eten. Konijnen zijn intelligente dieren die net als honden en katten behoefte hebben aan gezelschap, afleiding en goede medische zorg.
fiets leasing
Konijn Hoe verzorg je een konijn? Voeding, verzorging, karakter.
Hij is ook een beetje kleiner dan een haas; met zijn grootte zit hij tussen de hazen en de fluithazen in. Konijnen besteden veel tijd aan de verzorging van hun vacht. Ook de pootjes worden bij deze uitgebreide schoonmaakbeurt niet vergeten.
Konino: Verzorging.
Verzorging voor je konijn. Konijnen kunnen veel beter tegen de kou dan tegen de warmte. Ze moeten wel op tijd buiten neergezet worden, ongeveer oktober. Ze gaan dan namelijk hun wintervacht opbouwen die ze hard nodig zullen hebben als het gaat vriezen. Zorg er wel voor dat het hok niet in de wind staat, niet tocht binnen en dat het hok van binnen droog blijft.
konijn Huisdierinfo-home. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Konijnen zijn dus vooral leuke huisdieren voor mensen die er ofwel veel mee willen bezig zijn, ofwel er vooral willen naar kijken. De verzorging van konijnen kost enkele uren per week en je moet vooral veel opkuisen. De volgende vragen geven een idee of een konijn bij je past.:
Houden en verzorgen van konijnen.
Konijnen zijn er in soorten en maten, sommige zijn geschikt als huisdier, andere vereisen meer speciale zorg. Na een historisch overzicht van het ontstaan van het tamme konijn worden in de eerste twee delen van het boek algemene zaken zoals voeding, huisvesting, verzorging en gezondheid behandeld.
Konijnen en verzorging Tips om je konijn gezond te houden.
Met de juiste aandacht en verzorging zijn rustige en sociale dieren en kunnen ze gemakkelijk 8-10 jaar oud worden. Bij de juiste behandeling zijn het prettige en zeer sociale huisdieren die zelfs zindelijk te maken zijn. Vaccinatie van het konijn. Castratie en sterilisatie. Voeding van het konijn. De aanschaf van een konijn. Huisvesting van konijnen.
Alles over de huisvesting bij de verzorging van konijnen.
Konijnen hebben graag gezelschap van andere konijnen en kunnen niet zo goed de hele dag alleen zijn. Als u veel van huis bent is het daarom beter om twee konijnen te nemen. Ze hoeven niet bij elkaar te zitten, zolang ze elkaar kunnen zien is dat voldoende.
Konijnen houden in de tuin konijn verzorging soorten rassen voedsel eten geven.
Wil je meer weten over konijnen houden in je tuin het maken van een ren en hok en welke konijnen niet wel bij elkaar kunnen kijk dan op mijn website www.konijneninjetuin.nl. Wees slakken te snel af! Katten weren uit de tuin.

Contacteer ons